Mitä kirjailija toivoo? Vastaa kyselyyn!


Mitä kirjailijat ajattelevat kirjan ja lukemisen nykytilanteesta? Painetun kirjallisuuden myyntiluvut laskevat, äänikirjojen suosio taas on viime vuosina kasvanut. Mitä kirjailijat ajattelevat muutoksesta? Minkälaisena he näkevät kirjan tulevaisuuden? Mitä he toivovat lukijoilta tai toisaalta kustantamoilta?

 

Kysely on kohdennettu kaikille kirjailijoille. Kyselyn vastaukset tallennetaan nimettöminä Suomalaisen kirjan museo Pukstaavin arkistoon ja niitä tullaan käyttämään museon toiminnassa (mm. näyttelyt, julkaisut).

Kyselyyn voi vastata tästä linkistä, ja se on avoinna 13.-30.9.2024.

Pukstaavi osallistuu museoiden valtakunnalliseen nykydokumentointitempaukseen, jonka aiheena on toivo. Museot ympäri Suomen tallentavat samana päivänä (13.9.) yhteiseen teemaan liittyvää aineistoa. Joka toinen vuosi järjestettävällä tempauksella halutaan kiinnittää huomio nykyhetken ja tulevaisuuden tallentamiseen. Mitä tästä päivästä haluamme tallentaa museoihin? Pukstaavin näkökulmana ovat kirjat ja kirja-alan ihmiset. Nykydokumentointitempauksen järjestää ammatillisten museoiden tallennus- ja kokoelmayhteistyöverkosto TAKO.

 

Lisätietoa kyselystä:
Amanuenssi Emilia Heikkilä, Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi
puh. 050 313 1408, emilia.heikkila(at)pukstaavi.fi